360 palvelukartta


Mikä on 360 palvelukartta?

360 Palvelukartta toimii alueesi virtuaalisena käyntikorttina.

360 Palvelukartta on interaktiivinen ja visuaalinen tapa tutustua seudun paikallisiin yrityksiin, tapahtumiin ja maisemiin. 360 Palvelukartta koostuu useista dronella kuvatuista ilmakuvista, joiden välillä pystyt liikkumaan saumattomasti. Kuviin on lisätty eri värisiä infopalloja kyseisen toimijan kohdalle. Punaiset pallot ovat yrityksiä, oranssit ovat tapahtumia ja nähtävyyksiä ja sinisellä pallolla siirryt yrityksen lähiympäristön kuvaan. Punaisista ja oransseista palloista avautuu infokortti, josta löytyy yrityksen tietoja, mm. logo, linkityksiä yrityksen nettisivulle ja someen, ja sijainti Google Mapsissa. 

Kartasta löydät sivuvalikon kautta kaikki mukana olevat toimijat, listattuna toimialoittain. 360 Palvelukartan kuvat on otettu eri vuodenaikoina, joten pystyt muuttamaan vuodenaikaa painikkeista.

Lieksan 360 palvelukartta

Voit esitellä paikkakuntaasi ja sen palveluja mieleenpainuvasti etäkokouksissa, messuilla, tapahtumissa tai yritysvierailuissa. 360 paIveIukarttaIinkki on helppo jakaa esimerkiksi sähköpostissa tai sosiaalisessa mediassa.


Mobiilissa ja VR -laseilla

360 Palvelukartta toimii tietokoneilla, ja mobiiliympäristössä, sekä VR-laseilla. Puhelimessa 360 Palvelukartta kulkee kätevästi mukana, ja ominaisuudet toimivat hyvin, koska mobiilikäytettävyyteen on panostettu. VR-laseilla taas luot paikkakuntaasi tutustumisesta elämyksen, joka jää mieleen, ja mitä voit hyödyntää esimerkiksi messuilla tai paikkakuntasi infopisteellä.

Missä tätä voi käyttää?

360 Palvelukartan hyödyntämistapoja on monia. Mukana olevat toimijat voivat hyödyntää 360 Palvelukarttaa omassa markkinoinnissaan. Kunnan tai kaupungin esittelyssä 360 Palvelukartta on erinomainen; samalla lisätään maakunnallista näkyvyyttä. Samalla kun esittelyssä on kunnan tai kaupungin maisemat, saadaan ihmiset huomaamaan alueen elinvoimaisuuden.

360 Palvelukartan voivat toimijat lisätä omille nettisivuilleen. Sen pystyy linkittämään niin, että se ohjaa suoraan yrityksen kohdalle avautuessaan. Palvelukartasta on helppoa jakaa kuva, ja oman yrityksen sijainti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai sähköpostin allekirjoituksessa.


Lisähyötynsä 360 Palvelukartta antaa messukäytössä. Esitellessä kuntaa tai kaupunkia messuilla VR laseilla yhdistettynä näytöllä näkyvään esitykseen, saadaan kokonaisvaltaisesti ihmisiä kiinnostumaan alueesta ja yritysten palveluista.

Palvelukartan kuvien tekninen laatu on korkea, ja kuvat voidaan esittää isollakin teatterikankaalla laadun kärsimättä.

Jos sinulla on jokin yritys, tapahtuma tai nähtävyys, jonka haluaisit olemassa olevalle 360 Palvelukartalle jätä yhteystiedot, ja olemme sinuun yhteydessä.

360 Palvelukarttojen historiaa

Ilomantsiin 360 Palvelukarttaa lähdetiin pilotoimaan jo vuonna 2018. Virallisesti se tuli Ilomantsissa käyttöön vuonna 2020. Vuodesta 2022 alkaen Ilomantsin 360 Palvelukarttaa ja Ilomantsia on päästy esittelemään messuilla myös virtuaalisesti

Nurmeksessa 360 Palvelukartta tuli käyttöön vuonna 2020. Palvelukarttaa lähdettiin tekemään yhdessä Yrittäjäyhdistyksen kanssa. Toiveena oli päästä esittelemään Nurmesta ja Valtimoa messuilla, mutta koronapandemia laittoi messut paussille useaksi vuodeksi. Kun messuille taas ollaan päästy vuonna 2023 alkaen, ovat 360 Palvelukartan näyttävät kuvat kiinnittäneet kiitettävästi huomiota kauniiseen kaupunkiin.

Lieksan 360 Palvelukartan suunnittelu aloitettiin 2022 ja se lanseerattiin keväällä 2023.